Update 10 april

Update 10 april

De eerste twee weken van Coronacentrum Roermond

Op vrijdag 27 maart 2020 is in Roermond in Van der Valk Theaterhotel De Oranjerie Coronacentrum Roermond geopend. Het is een unieke samenwerking tussen huisartsen en zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg. Het centrum bestaat uit een Thuiszorghotel en Huisartsenpost. Door een nauwe samenwerking tussen eerstelijns zorgorganisatie kunnen van COVID-19 verdachte patiënten gezamenlijk worden opgevangen.

Aantal patiënten

Op dit moment verblijven er 25 patiënten in het Thuiszorghotel. In totaal zijn er 37 patiënten opgenomen, waarvan er 12 alweer zijn ontslagen.

Capaciteit

In het Thuiszorghotel waren in eerste instantie 24 zorgplekken ingericht met de mogelijkheid tot uitbreiding. Op dit moment zijn er 60 zorgplekken. Deze uitbreiding was nodig om de in totaal 37 patiënten te huisvesten. Wanneer er nogmaals een groei plaatsvindt, kan er gefaseerd worden opgeschaald naar uiteindelijk ongeveer 180 bedden.

Wat is eigenlijk het Coronacentrum en wat gebeurt daar?

Het Coronacentrum Roermond is een initiatief van Noord- en Midden-Limburgse thuiszorginstellingen en huisartsen om de regionale zorg zoveel als mogelijk te ontlasten. Het bestaat uit een Thuiszorghotel en een Huisartsenpost voor patiënten met Corona-gerelateerde klachten. In het Thuiszorghotel worden mensen opgenomen die “te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht zijn om thuis verzorgd te worden”. Je kunt NIET zonder doorverwijzing van je huisarts naar het Coronacentrum komen. Als u klachten heeft, meldt u zich altijd telefonisch bij uw eigen huisarts. Op de website www.coronacentrum-roermond.nl staan vragen en antwoorden over zowel het Thuiszorghotel als de Huisartsenpost.

Werken in Coronacentrum Roermond

Het coronavirus zet de zorgsector onder druk. Gelukkig melden al veel enthousiaste zorgmedewerkers zich om zorgorganisaties de helpende hand toe te reiken, maar er zijn nooit handen genoeg. Om de zorg bij Coronacentrum Roermond in goede banen te kunnen leiden, hebben wij extra collega’s nodig.

Ben jij een zorgprofessional, medisch student geneeskunde, afgestudeerd verpleegkundige niveau 3,4,5 of verzorgende IG? Of ben je momenteel niet meer werkzaam in de zorgsector, maar ben je bereid de handschoenen weer tijdelijk aan te trekken? Dan zijn we dringend op zoek naar jou! Geïnteresseerden kunnen zich registreren via dit formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Onze dank is groot!

Ervaringen Rode Kruis

Zorg verlenen aan coronapatiënten kan best spannend zijn. Rode Kuis heeft een mooi artikel geschreven om te laten zien hoe de vrijwilligers omgaan met die belangrijke taak. Benieuwd naar de ervaringen van de vrijwilligers?

Lees hier het volledige artikel ›

Een hart onder de riem – Suzan Seegers

Het is mooi om te zien hoeveel mensen er mee leven met alles wat er in en rondom Coronacentrum Roermond gebeurt. Zo ontvingen we deze hartverwarmende video van actrice en zangeres Suzan Seegers waarin zij haar bewondering uitspreekt over alle zorgprofessionals die dag en nacht klaarstaan voor alle cliënten. Benieuwd naar de hele video? Bekijk hem hier!