Update 17 april

Update 17 april

Wekelijkse update Coronacentrum Roermond

Aantal patiënten
Op dit moment verblijven er 15 patiënten in het Thuiszorghotel. Het gaat om 7 mannen en 10 vrouwen. Alle personen zijn ouder dan 60 jaar. Sinds de opening hebben 25 patiënten het Thuiszorghotel kunnen verlaten. 4 patiënten zijn helaas overleden.

Coronacentrum Roermond op NPO 3FM

De school van Kimberly Verwoert (18) ging dicht door de coronacrisis. Nu werkt ze een paar dagen per week van top tot teen gehuld in beschermingskleding in Coronacentrum Roermond. Voor de rubriek ‘Jonge Helden’ van NPO 3FM werd er een kijke genomen in haar wereld. Meer weten? Lees hier het volledige artikel.

100 vlaaien!

Het Rode Kruis is afgelopen week langsgekomen bij Coronacentrum Roermond met een heerlijke traktatie. Ze hadden maar liefst 100 vlaaien bij zich om uit te delen op locatie.

Wat is eigenlijk het Coronacentrum en wat gebeurt daar?

Het Coronacentrum Roermond is een initiatief van Noord- en Midden-Limburgse thuiszorginstellingen en huisartsen om de regionale zorg zoveel als mogelijk te ontlasten. Het bestaat uit een Thuiszorghotel en een Huisartsenpost voor patiënten met Corona-gerelateerde klachten. In het Thuiszorghotel worden mensen opgenomen die “te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht zijn om thuis verzorgd te worden”. Je kunt NIET zonder doorverwijzing van je huisarts naar het Coronacentrum komen. Als u klachten heeft, meldt u zich altijd telefonisch bij uw eigen huisarts. Op de website www.coronacentrum-roermond.nl staan vragen en antwoorden over zowel het Thuiszorghotel als de Huisartsenpost.

Werken in Coronacentrum Roermond

Het coronavirus zet de zorgsector onder druk. Gelukkig melden al veel enthousiaste zorgmedewerkers zich om zorgorganisaties de helpende hand toe te reiken, maar er zijn nooit handen genoeg. Om de zorg bij Coronacentrum Roermond in goede banen te kunnen leiden, hebben wij extra collega’s nodig.

Ben jij een zorgprofessional, medisch student geneeskunde, afgestudeerd verpleegkundige niveau 3,4,5 of verzorgende IG? Of ben je momenteel niet meer werkzaam in de zorgsector, maar ben je bereid de handschoenen weer tijdelijk aan te trekken? Dan zijn we dringend op zoek naar jou! Geïnteresseerden kunnen zich registreren via dit formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Onze dank is groot!