Update 24 april

Update 24 april

Wekelijkse update Coronacentrum Roermond

Aantal patiënten Op dit moment verblijven er 21 patiënten in het Thuiszorghotel. Sinds de opening hebben 36 patiënten het Thuiszorghotel kunnen verlaten. 4 patiënten zijn helaas overleden.  

Evacuatie Herkenbosch

De hulpdiensten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag heel Herkenbosch ontruimd vanwege de aanhoudende rook door de brand in het nabijgelegen natuurgebied de Meinweg. De evacuatie begon even voor middernacht en was rond 06.00 uur afgerond. 20 evacuees zijn opgenomen in het Coronacentrum Roermond. Donderdag mochten de meeste evacuees weer naar huis. 

Humberto Tan op bezoek bij Cornacentrum Roermond!

Donderdag 23 april kwam Humberto Tan op bezoek bij Coronacentrum Roermond. Hij nam portretten van zorgprofessionals en vrijwilligers van het Rode Kruis, die dag en nacht klaarstaan voor onze patiënten. Een prachtig initiatief waarbij mensen die onbaatzuchtig helpen tijdens de coronacrisis een podium krijgen. Daarnaast sprak hij een mooie boodschap in, waarmee hij de zorprofessionals een hart onder de riem steekt. Bekijk hier de video.

Wat is eigenlijk het Coronacentrum en wat gebeurt daar?

Het Coronacentrum Roermond is een initiatief van Noord- en Midden-Limburgse thuiszorginstellingen en huisartsen om de regionale zorg zoveel als mogelijk te ontlasten. Het bestaat uit een Thuiszorghotel en een Huisartsenpost voor patiënten met Corona-gerelateerde klachten. In het Thuiszorghotel worden mensen opgenomen die “te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht zijn om thuis verzorgd te worden”. Je kunt NIET zonder doorverwijzing van je huisarts naar het Coronacentrum komen. Als u klachten heeft, meldt u zich altijd telefonisch bij uw eigen huisarts. Op de website www.coronacentrum-roermond.nl staan vragen en antwoorden over zowel het Thuiszorghotel als de Huisartsenpost.

Werken in Coronacentrum Roermond

Het coronavirus zet de zorgsector onder druk. Gelukkig melden al veel enthousiaste zorgmedewerkers zich om zorgorganisaties de helpende hand toe te reiken, maar er zijn nooit handen genoeg. Om de zorg bij Coronacentrum Roermond in goede banen te kunnen leiden, hebben wij extra collega’s nodig.

Ben jij een zorgprofessional, medisch student geneeskunde, afgestudeerd verpleegkundige niveau 3,4,5 of verzorgende IG? Of ben je momenteel niet meer werkzaam in de zorgsector, maar ben je bereid de handschoenen weer tijdelijk aan te trekken? Dan zijn we dringend op zoek naar jou! Geïnteresseerden kunnen zich registreren via dit formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Onze dank is groot!

We informeren u wekelijks over Coronacentrum Roermond. Op de website www.coronacentrum-roermond.nl vindt u alle overige informatie.